Dakgoot sensor

Voorkomt lekkages en schades

Slimme dakgoten

Consolidated Nederland is dé specialist in beheer en onderhoud van platte en hellende daken. Voor diverse, uiteenlopende opdrachtgevers wordt preventief en planmatig onderhoud, inspecties en nulmetingen verricht en worden dak lekkages verholpen.

Behoefte aan inzicht

Heel veel lekkagemeldingen bij complexen met verschillende type daken worden veroorzaakt door goten die vervuild zijn. Om deze reden worden goten op vrij grote schaal preventief gereinigd. De keerzijde hiervan is dat er geen goed inzicht is wanneer dit onderhoud uitgevoerd dient te worden. Zo kan het voorkomen dat een aantal goten precies op het juiste moment worden gereinigd, maar vaak gebeurt dit of te laat (met lekkages tot gevolg) of juist te vroeg (met onnodige kosten tot gevolg)

Oplossing

Vanuit die gedachte is een idee ontstaan om een IoT-sensor te ontwikkelen die in goten geplaatst wordt om te registreren of een goot vervuild is en of een goot dreigt over te lopen met water. De informatie vanuit deze sensoren, gecombineerd met informatie uit de Cloud, kan gebruikt worden om op korte termijn direct te reageren wanneer actie vereist is en op de langere termijn middels machine learning om te voorspellen wat het beste moment is om een goot te reinigen om overlast te voorkomen. Dit gerichte onderhoud moet leiden tot minder lekkagemeldingen voor de klanten en lagere kosten in dagelijks onderhoud.

Technologie

Door diverse sensoren via IoT technologie met een cloud omgeving te laten communiceren wordt data verzameld over de conditie van dakgoten. Er wordt gebruik gemaakt van de modernste connectiviteits technologie waardoor de data altijd aankomt en het systeem energiezuinig kan functioneren. Daardoor is het mogelijk het systeem met een enkele zonnecel van energie te voorzien. De behuizing is robuust en eenvoudig te installeren.

Dashboard

Dakota is een cloud gebaseerd systeem voor actueel inzicht in dak condities en gebeurtenissen. Met het Dakota dashboard kunnen de onderhoudskosten gereduceerd worden en storingen gereduceerd. Door kwalitatieve informatie is het mogelijk te sturen op basis van KPI’s. Het Dakota systeem zorgt voor gerichte communicatie, met een hogere tevredenheid en handvaten voor het invullen van verduurzaming doelstellingen.

Wilt u weten

Wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel ons
Mail ons